Om initiativet

Den här hemsidan är utgiven av Svenskt Näringsliv.

Alla personer i Sverige som fyller 18 år under 2024 har fått boken "Äntligen 18!" hemskickad till sig. Vi har gjort det för att vi vill dela med oss av kunskap och erfarenheter som vi tror unga vuxna kan ha nytta av. Vi vill inspirera och uppmuntra alla att ta till vara på sina möjligheter, satsa på sin framtid och vågar lita på sig själva.

Vi vill också säga grattis, det är nu det börjar!

Svenskt Näringsliv

Av alla som arbetar gör cirka 70 procent det i privat sektor medan knappt 30 procent arbetar i den offentliga sektorn. Klädaffärer och städföretag, processindustri och IT-konsulter – tillsammans med tusentals små och stora företag i andra branscher är de näringslivet i Sverige. I alla dessa företag finns entreprenörer och eldsjälar som brinner för det de gör och som förverkligar sina idéer. Med sin företagsamhet skapar de nya jobb, tillväxt, värden och framtidstro.

Företagsamhet och företagande betyder jobb, tillväxt och utveckling – grunden för välstånd och välfärd. Svenskt Näringslivs främsta uppgift är att se till att företagen i vårt land har bra möjligheter att utvecklas. Då kan Sverige bli ett ännu bättre land med högre levnadsstandard, där det startas många nya företag och där det finns goda möjligheter att få bra jobb.

Många som fyller 18 i år kommer snart att vara viktiga medarbetare i företag eller egna företagare. Kanske är du en av dem? Med det här initiativet vill vi göra steget in i vuxenvärlden lite lättare för dig.

Vill du veta mer om Svenskt Näringsliv, besök oss på: svensktnaringsliv.se.